PTT memuruna, soyguna karşı 'biber gazı' verilecek

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 03 Temmuz 2009 08:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Can ve para kaybına neden olan PTT soygunlarına çözüm yine teşkilat personelinden geldi...Son üç yılda 344 PTT Bank'ın soygun ve gaspa uğraması üzerine PTT Genel Müdürlüğü harekete geçti. PTT Bank'larda görevli 4 bin gişe memuruna asker ve polisin kullandığı 'biber gazı' verilmesi için çalışma başlatıldı.

ONAY BEKLENİYOR

PTT Genel Müdürü Osman Tural, soygun girişimlerine karşı gişe memurlarına biber gazı spreyi dağıtılması için Adalet Bakanlığı'ndan görüş istedi. Bakanlık, olumlu görüş bildirdi. Bunun üzerine PTT, biber gazı izni için İçişleri Bakanlığı'na başvurdu.

Emniyet Genel Müdürlüğü, PTT'nin talebini değerlendirmeye aldı. Özel Güvenlik Daire Başkanlığı'nın onay vermesinden sonra 3 bin 815 PTT şubesinde posta, banka ve lojistik hizmeti veren 4 bine yakın personele biber gazı spreyi dağıtılacak. Banko ve çekmecelerinde biber gazı bulunduracak gişe memurları olası soygun veya gasp girişimlerine biber gazı ile müdahale edecek. Biber gazı talebinin PTT'lerde görevli gişe memurlarından geldiği öğrenildi.

Kamil ELİBOL/ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber